banner grid 78

Groep 7-8

Als je meedoet aan een sportwedstrijd, dan train je daarvoor. Je zorgt dat je de regels kent en de juiste spullen hebt. Met de Nationale Voorleeswedstrijd is dat net zo.

De Boekenkring is een laagdrempelige manier om boeken in de klas te promoten en leeservaringen te delen. De Boekenkring kent diverse werkvormen.

Welk nieuw verschenen boek vinden de kinderen in Drenthe het mooist? Dat wordt bepaald door de Drentse Kinderjury, een provinciale juryactiviteit.

De bibliotheek daagt de klas uit om een aantal opdrachten uit te voeren. De leerlingen maken bijvoorbeeld een lijst met zes titels van een populaire auteur of een rap over het onderwerp lezen.

Wie wordt de provinciale of zelfs nationale voorleeskampioen? Maak van voorlezen een spannende wedstrijd en doe mee.

Moeite met lezen en toch leuke boeken vinden? Dat kan met Leesprikkel, een leesbevorderingsactiviteit voor moeilijke lezers in zowel het regulier als het speciaal onderwijs.

Een schrijver (of illustrator) die in de klas komt vertellen over zijn/haar boeken, inspireert de leerlingen tot lezen.

Hoe krijg ik hem aan het lezen tijdens de 15 minuten vrij lezen?

Hoe kan ik er nou achter komen welke boeken zij leuk vindt?

Wat zijn geschikte boeken voor moeilijke lezers?

Komt dit je bekend voor?

De educatiemedewerker kan je hierbij helpen, door leesgesprekken te voeren met deze minder gemotiveerde lezers.

In de leesgesprekken richten we ons op de leesvoorkeuren van de kinderen. Doel is om deze boven water te krijgen zodat de kinderen in staat zijn het juiste boek te kiezen voor het stillezen/vrij lezen.

De leerling ontvangt leestips en er vindt terugkoppeling plaats richting de leerkracht.

Lekker lezen

Ga in groep 7 en 8 aan de slag met ‘lekker lezen’. Wil je meer weten over een van onze programma’s? Vraag dan onze educatiemedewerker.